flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Актуальна практика Верховного Суду та застосування норм КУзПБ: судді ВС долучилися до всеукраїнського семінару щодо проблем розгляду справ про банкрутство

23 травня 2024, 16:56

Правила розгляду майнових спорів, стороною в яких є боржник у справі про банкрутство; визначення моменту виникнення грошових зобов’язань боржника зі сплати податкових платежів за неузгодженими податковими повідомленнями-рішеннями; ефективний спосіб захисту кредитора при оспорюванні результатів аукціону у справі про банкрутство; процесуальний характер заборони за п. 1-6 розд. «Прикінцеві та перехідні положення» КУзПБ та правовідносини, на які вона поширюється.

Ці та інші питання на семінарі щодо актуальних проблем розгляду справ про банкрутство юридичних осіб висвітлили суддя Великої Палати Верховного Суду Олександр Банасько й секретар судової палати для розгляду справ про банкрутство Касаційного господарського суду у складі ВС Олег Васьковський.

Детальніше з відповідною актуальною практикою Великої Палати ВС у справах про банкрутство можна ознайомитися в презентації Олександра Банаська: https://supreme.court.gov.ua/userfiles/media/new_folder_for_uploads/supreme/2024_prezent/Banasko_aktualna_sudova_praktyka.pdf.

Презентація Олега Васьковського про особливості застосування п. 1-6 розд. «Прикінцеві та перехідні положення» КУзПБ у справах про банкрутство доступна за посиланням: https://supreme.court.gov.ua/userfiles/media/new_folder_for_uploads/supreme/2024_prezent/Vaskovskyi_Prykintsevi_ta_perekhidni_polozhennia.pdf.

Всеукраїнський семінар для суддів і помічників суддів місцевих та апеляційних господарських судів організувала Національна школа суддів України.