flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У КГС ВС відбулася зустріч Міжнародної експертної ради консультаційного Проекту з надання технічної допомоги у створенні та діяльності ІР-суду в Україні

23 жовтня 2019, 11:19

10 жовтня 2019 року в КГС ВС через відеоконференцзв’язок відбулася чергова зустріч членів Міжнародної експертної ради (МЕР) Проекту «Спеціалізований суд з питань ІP в Україні» за сприяння Фонду підтримки належного врядування Міністерства з міжнародного розвитку та Міністерства закордонних справ Великої Британії.

До складу МЕР входять провідні судді у сфері ІР, юристи-практики, експерти та науковці з Великої Британії, Нідерландів, Німеччини, США, Франції та України.

Українську сторону представляли члени МЕР – Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков, заступник Голови ВС, голова КГС ВС Богдан Львов і суддя КГС ВС Ігор Бенедисюк, які входять до складу судової палати для розгляду справ щодо захисту прав інтелектуальної власності, а також пов'язаних з антимонопольним та конкурентним законодавством, директор Науково-дослідного інституту інтелектуальної власності НАПН України Олена Орлюк, менеджер Проекту Марія Тимофієнко та координатор досліджень Проекту Ольга Гургула.

Зустріч провів голова Верховного суду Великої Британії у 2012−2017 роках, Його високоповажність лорд Ньюбергер із Абботсбері. У ході зустрічі члени МЕР обговорили, зокрема, стан виконання завдань Проекту, врахування попередніх рекомендацій щодо вдосконалення законодавства України, перспективи запуску ІР-суду та подальші кроки реалізації Проекту.

Заступник Голови ВС, голова КГС ВС Богдан Львов подякував партнерам за об’ємну та ретельно пророблену роботу і висловив сподівання, що більшість пропозицій законотворці врахують.

Консультаційний Проект з надання технічної допомоги у створенні та діяльності ІР-суду в Україні (Ukraine CCLS IP Court Project) стартував у 2018 році в Лондоні, розрахований на два роки, фінансується Good Governance Fund (GGF) Міністерства міжнародного розвитку і МЗС Великої Британії та реалізується командою фахівців Центру вивчення комерційного права Queen Mary University of London. У межах Проекту міжнародні експерти аналізують правову базу, що регулює діяльність ІР-суду, готують рекомендації з використання найкращої світової практики та розробляють міжнародну навчальну програму для майбутніх суддів ІР-суду.

 

 

Відділ взаємодії зі ЗМІ