flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя КГС ВС Ігор Бенедисюк взяв участь у Щорічній нараді ОБСЄ з огляду виконання зобов’язань у людському вимірі

30 вересня 2019, 17:36

Протягом 16–27 вересня 2019 року в м. Варшаві суддя КГС ВС Ігор Бенедисюк у складі української делегації взяв участь у Щорічній нараді Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) з огляду виконання зобов’язань держав-учасниць у людському вимірі.

Зазначений захід є найбільшим і найавторитетнішим форумом ОБСЄ у сфері основоположних прав та свобод людини, верховенства права, демократії, толерантності та недискримінації.

У межах робочого засідання «Верховенство права» суддя КГС ВС Ігор Бенедисюк виступив з доповіддю щодо незалежності судової влади України.

Члени української делегації в ході робочих сесій висвітлили широкий спектр питань, над якими щодня працюють багато міністерств і відомств, ознайомили учасників заходу з планами щодо впровадження демократичних реформ в Україні та засвідчити готовність України виконувати зобов’язання ОБСЄ у сфері прав людини.

Крім того, під час Щорічної наради відбулася низка панельних дискусій і засідань, присвячених проблематиці основних свобод людини, верховенства права, толерантності, недискримінації, боротьби з расизмом і ксенофобією, питанням міграції та безпеки.