flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заступник Голови ВС, голова КГС ВС Богдан Львов взяв участь у семінарі з розвитку законодавства у сфері авторського права і суміжних прав

16 вересня 2019, 10:27

Протягом 12–13 вересня 2019 року відбувся семінар з розвитку законодавства у сфері авторського права і суміжних прав за участю заступника Голови ВС, голови КГС ВС Богдана Львова, організований Програмою розвитку комерційного права Міністерства торгівлі США (CLDP).

Учасники заходу зосередили увагу на важливості інтелектуальної власності (ІВ) для економіки України, наявних перешкодах для захисту ІВ в Україні та відповідних міжнародних стандартах. Також обговорено виклики наявної системи авторського права та суміжних прав у контексті процесу винесення судових рішень, здійснено огляд ситуації в сфері авторського права та суміжних прав і необхідності проведення змін.

Водночас зарубіжні експерти висловили свій думки щодо ефективної та дієвої системи правових норм у сфері авторського права і суміжних прав у площині міжнародних зобов'язань України.

У ході експертної дискусії визначено ключові питання нинішньої системи норм з авторського права та суміжних прав в Україні, а саме питання Інтернет-піратства, колективного управління авторським правом.

Крім того, напередодні семінару відбулося засідання з ключових питань захисту та управління у сфері авторського права і суміжних прав в Україні. У ньому взяли участь судді КГС ВС, представники судової палати для розгляду справ щодо захисту прав інтелектуальної власності, а також пов’язаних з антимонопольним та конкурентним законодавством Ігор Бенедисюк, Тетяна Малашенкова, Ірина Колос та Ірина Булгакова.

Під час зустрічі учасники обговорили актуальні питання ІВ в розрізі української економіки, перешкоди сьогодення на шляху захисту ІВ в Україні, а також міжнародні стандарти в цій сфері.