flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Верховного Суду взяли участь у семінарі Світового банку щодо опитування з питань правосуддя

18 липня 2019, 20:15

18 липня 2019 року заступник Голови Верховного Суду – голова Касаційного господарського суду Богдан Львов, заступник голови Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду Валентина Щепоткіна, судді Великої Палати ВС Дмитро Гудима та Олена Кібенко, судді КГС ВС Олег Васьковський, Ірина Кондратова та Єгор Краснов, судді ККС ВС Герман Анісімов та Ольга Булейко взяли участь у семінарі щодо опитування з питань правосуддя, організованому Світовим банком.

У вступному слові директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Сату Кахконен наголосила на важливості ефективного захисту прав та інтересів інвесторів з метою створення належного інвестиційного клімату і зростання рівня залучення іноземних інвестицій в українську економіку.

Мета семінару – представлення методології опитування та надання можливості учасникам обговорити специфічні для країни питання, які можуть бути включені в опитування.

Представник Європейської комісії Мартін Клауке розповів про ініціювання зазначеного опитування в рамках посилення співробітництва між Україною та Європейським Союзом у сфері юстиції, що є однією з основних цілей асоціації між Україною та ЄС.

Світовий банк спільно з Європейською комісією та у співпраці з Верховним Судом, Генеральною прокуратурою України, Міністерством юстиції України, Вищою радою правосуддя, Вищою кваліфікаційною комісією суддів України та іншими впроваджує регіональне багатостороннє дослідження правосуддя в Україні. Результати дослідження сприятимуть зусиллям з реформування та модернізації судової системи в Україні.

Головний спеціаліст з питань реформи державного сектору Світового банку Девід Бернштейн зазначив, що є три головних причини, щоб проводити це опитування, а саме: визначити вплив реформ на правосуддя, отримати дані, на основі яких будуть сформовані і впроваджені майбутні реформи, та забезпечити належне управління ініціативами щодо реформування.

Судді Верховного Суду підтримали таку ініціативу, а також поділилися думками щодо необхідності включення в опитування окремих питань для отримання максимально об’єктивної картини у сфері здійснення правосуддя в Україні, зокрема стосовно комунікаційної стратегії та судової практики Верховного Суду