flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді господарських судів обговорили застосування нового законодавства про банкрутство

24 червня 2019, 20:10

24 червня 2019 року судді судової палати для розгляду справ про банкрутство КГС ВС Ніна Ткаченко та Олег Васьковський взяли участь у роботі круглого столу «Застосування нового законодавства про банкрутство. Міжнародний досвід», організованому Західним апеляційним господарським судом за підтримки Проекту ЄС «Право-Justice».

Судді господарських судів апеляційного округу, арбітражні керуючі, науковці та іноземні експерти обговорили, зокрема: новели Кодексу з процедур банкрутства (Кодекс); процесуальний порядок судового розгляду справ про банкрутство; запровадження інституту банкрутства фізичної особи; порядок переходу до застосування Кодексу; захист прав кредиторів у Кодексі; місце арбітражного керуючого в системі банкрутства; нововведення у процедурі продажу (реалізації) майна банкрута тощо.

Судді КГС ВС Ніна Ткаченко та Олег Васьковський у межах першої сесії «Загальний огляд новел Кодексу України з процедур банкрутства» детально зупинилися на актуальних питаннях запровадження Кодексу.

Аналогічні заходи за підтримки Проекту ЄС «Право-Justice» з участю суддів судової палати для розгляду справ про банкрутство КГС ВС вже відбулися і в інших апеляційних господарських округах.

За результатами спільної роботи учасники круглого столу окреслили основні проблемні питання, що виникають у сфері банкрутства, шляхи їх вирішення та сформували пропозиції щодо впровадження та алгоритму переходу до «нових можливостей» Кодексу.