flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У КГС ВС відбулася зустріч Міжнародної експертної ради Проекту «Надання технічної допомоги у створенні Вищого суду з питань інтелектуальної власності в Україні»

20 червня 2019, 19:59

20 червня 2019 року у КГС ВС через відеоконференцзв’язок відбулася зустріч членів Міжнародної експертної ради (МЕР), створеної з метою сприяння реалізації завдань Проекту «Надання технічної допомоги у створенні Вищого суду з питань інтелектуальної власності в Україні» (Ukraine CCLS IP Court Project).

До складу МЕР входять провідні судді у сфері ІР, юристи-практики, експерти та науковці з Великої Британії, Нідерландів, Німеччини, США, Франції та України.

Зустріч пройшла під головуванням Його високоповажності лорда Ньюбергер Абботсбері. Українську сторону представляли члени МЕР – Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков, заступник Голови ВС, голова КГС ВС Богдан Львов і суддя КГС ВС Ігор Бенедисюк, які входять до складу судової палати для розгляду справ щодо захисту прав інтелектуальної власності, а також пов'язаних з антимонопольним та конкурентним законодавством, директор Науково-дослідного інституту інтелектуальної власності НАПН України Олена Орлюк та координатор Проекту в Україні Олена Вардамацька.

У ході зустрічі експерти обговорили стан виконання завдань Проекту, презентували Звіт щодо законодавства України, пов’язаного зі створенням та діяльністю ІР-суду в Україні, та Резюме порівняльного дослідження IР-судів (кращі практики у провідних юрисдикціях з ІР).

Консультаційний Проект з надання технічної допомоги у створенні та діяльності ІР-суду в Україні (Ukraine CCLS IP Court Project) стартував у 2018 році в Лондоні, розрахований на два роки, фінансується Good Governance Fund (GGF) Міністерства міжнародного розвитку і МЗС Великої Британії та реалізується командою фахівців Центру вивчення комерційного права Queen Mary University of London. У межах Проекту міжнародні експерти аналізують правову базу, що регулює діяльність ІР-суду, готують рекомендації з використання найкращої світової практики та розробляють міжнародну навчальну програму для майбутніх суддів ІР-суду.