flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя КГС ВС Ганна Вронська взяла участь у VI Міжнародному форумі корпоративних секретарів

07 червня 2019, 19:33

7 червня 2019 суддя - секретар судової палати КГС ВС Ганна Вронська виступила спікером VI Міжнародного форуму корпоративних секретарів, організованого Професійною асоціацією корпоративного управління (ПАКУ) спільно з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC).

Форум традиційно став майданчиком для діалогу між представниками українського й зарубіжного бізнесу, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку і Національного депозитарію України.

Під час заходу активно обговорювалися передовий іноземний досвід у сфері корпоративного права й управління, демонструвалися національні та міжнародні практики корпоративних секретарів і под.

Суддя - секретар судової палати для розгляду справ щодо корпоративних спорів, корпоративних прав та цінних паперів КГС ВС Ганна Вронська взяла участь у панельній дискусії про ефективність традиційних заходів корпоративного захисту та інновацій у цій сфері у межах першої сесії «Захист прав власності на акції як інструмент запобігання рейдерським захопленням».

Вітаючи ПАКУ з десятирічним ювілеєм, суддя КГС ВС відзначила її провідне місце серед професійних організацій у сфері корпоративного управління в Україні та подякувала за активну участь у процесах створення і впровадження ефективного вітчизняного корпоративного законодавства та побудови корпоративного управління.

У ході презентації «Захист права власності на акції у господарському суді» Ганна Вронська наголосила, що вирішення корпоративного спору – виключна юрисдикція господарських судів: «Тому нам дуже важливо розуміти, куди рухається корпоративне законодавство, як живе цей ринок, які тенденції спостерігаються. Водночас нам також дуже важливо, щоб ви розуміли викладені нами позиції». Суддя КГС ВС підкреслила, що для ВС найважливішими є єдність та сталість судової практики, аби, звертаючись до суду в певній ситуації, особа була впевненою, що справу буде вирішено так, як була вирішена за аналогічних обставин кілька років чи місяців тому інша справа. Ганна Вронська запевнила, що її судова палата постійно займається відслідковуванням єдності та узагальненням судової практики розгляду корпоративних спорів судами першої та апеляційної інстанцій, проводить аналітику та робить узагальнюючі висновки.

Крім того, Ганна Вронська детально зупинилася на процесуальних особливостях розгляду корпоративних спорів, ознайомила з найбільш показовими правовими позиціями КГС ВС і ВП ВС у корпоративних спорах та відповіла на питання учасників Форуму.