flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя КГС ВС Ганна Вронська взяла участь у круглому столі «Проблемні питання застосування законодавства при виведенні банків з ринку»

31 травня 2019, 19:23

31 травня 2019 року у Господарському суді м. Києва відбувся круглий стіл «Проблемні питання застосування законодавства при виведенні банків з ринку» за участю судді Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Ганни Вронської та начальника управління забезпечення роботи судової палати для розгляду справ щодо корпоративних спорів, корпоративних прав та цінних паперів Дмитра Умрихіна.

У заході також взяли участь керівництво та судді Господарського суду м. Києва, представники Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, адвокати та представники банківської сфери.

Під час круглого столу учасники обговорили актуальні питання щодо майнової відповідальності та стягнення коштів з банку, який перебуває в процесі ліквідації, практичних аспектів відновлення неплатоспроможних банків та застосування Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб». 

У свою чергу, суддя КГС ВС Ганна Вронська зазначила, що судова практика адаптовується відповідно до останніх змін законодавства:  «Верховний Суд діє в межах процесуального законодавства і не може замінити регулятора чи законодавця. Є питання, які потребують законодавчого врегулювання і, звичайно, ініціювання змін до законодавства».