flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя КГС ВС Юрій Чумак взяв участь у дискусії щодо позовів прокуратури в інтересах держави

30 травня 2019, 19:07

Під час заходу учасники, зокрема представники Господарського суду Київської області, бізнес спільноти, Прокуратури м. Києва та профільні адвокати, обговорили практичні питання та реальні кейси, з якими стикається бізнес у спорах із державою та прокуратурою.

Крім того, професійну думку стосовно судової практики у спорах щодо земельних відносин та права власності Верховного Суду висловив Юрій Чумак: «З прийняттям нового Закону України «Про прокуратуру» та нової редакції Господарського процесуального кодексу України статус прокурора у господарському процесі дещо змінився. Конституцією України, спеціальним законом та відповідним процесуальним законодавством чітко встановлено, що прокурор може представляти інтереси держави тільки у випадках, передбачених законом».

Як зазначив суддя-спікер КГС ВС, судова палата для розгляду справ щодо земельних відносин та права власності узагальнила судову практику, що визначає особливості правового статусу прокурора у господарському процесі, з метою виявлення проблемних питань, які можуть виникнути під час розгляду справ за участю прокурорів, а також задля забезпечення сталості та єдності судової практики.

На завершення виступу Юрій Чумак відповів на запитання колег.