flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді КГС ВС взяли участь в обговоренні впровадження електронного судочинства в Україні

30 травня 2019, 19:00

У заході взяли участь судді Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Тетяна Малашенкова, Наталя Волковицька та Валерій Суховий, судді Південно-західного апеляційного господарського суду, представники Програми USAID «Нове правосуддя», Проекту ЄС «ПРАВО-Justice», Державної судової адміністрації України та ДП «Інформаційні судові системи», юристи та міжнародні експерти.

Як зазначив керівник Програми USAID «Нове правосуддя» Девід Майкл Вон, вже кілька років поспіль надається підтримка українським партнерам у запровадженні електронного судочинства. «Доступ до правосуддя – це не лише фізичний доступ до суду. Для ефективного вирішення правових проблем громадяни потребують швидкого і зручного доступу до судових послуг не тільки в приміщенні суду. А судам для цього необхідно мати ефективні електронні інструменти управління проходженням справ», – зазначив він.

Міжнародні експерти поділилися досвідом впровадження електронного суду в інших країнах, проаналізували позитивні та проблемні моменти реалізації  електронного судочинства в Україні.

Учасники конференції також обговорили питання щодо вдосконалення роботи Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи та визначили наступні кроки співпраці.