flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя КГС ВС Тетяна Дроботова проаналізувала правові позиції Верховного Суду у земельних та орендних правовідносинах

16 квітня 2019, 15:31

11 квітня 2019 року в Господарському суді Одеської області відбувся круглий стіл «Проблеми застосування законодавства при розгляді справ, пов’язаних з орендними та земельними правовідносинами» за участю судді, секретаря судової палати для розгляду справ щодо земельних відносин та права власності КГС ВС Тетяни Дроботової.

У заході також взяли участь судді Південно-західного апеляційного господарського суду, Господарського суду Миколаївської області, Господарського суду Херсонської області, судів адміністративної та загальної юрисдикцій, представники прокуратури Одеської області, органів місцевого самоврядування, Головного територіального управління юстиції в Одеській області.

Під час круглого столу учасники обговорили актуальні питання застосування земельного та орендного законодавства, нових підходів при вирішенні судових спорів та правових позицій ВС.

«Для суддів Верховного Суду такі заходи є дуже важливими та створюють фундамент для поліпшення позапроцесуальної комунікації з суддями місцевих та апеляційних судів і забезпечення методичною інформацією з питань правозастосування», – наголосила під час виступу Тетяна Дроботова.

Крім того, суддя КГС ВС ознайомила присутніх із основними правовими підходами, які застосовуються у Верховному Суді при вирішенні земельних спорів, і відповіла на запитання колег.