flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Одесі обговорили питання прозорого та ефективного судового управління

01 серпня 2018, 14:00

1-2 серпня 2018 року за сприяння Програми розвитку комерційного права Міністерства торгівлі США (CLDP) у співпраці з Вищою радою правосуддя, Верховним Судом та Державною судовою адміністрацією України в м. Одеса проходить семінар з питань прозорого та ефективного судового управління.

Верховний Суд представляють суддя – секретар судової палати для розгляду справ щодо корпоративних спорів, корпоративних прав та цінних паперів КГС ВС Ганна Вронська та заступник керівника апарату ВС – керівник секретаріату КГС ВС Наталія Пляс.

Із вітальним словом перед учасниками семінару виступили суддя – секретар судової палати для розгляду справ щодо корпоративних спорів, корпоративних прав та цінних паперів КГС ВС Ганна Вронська, Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, керівник секретаріату Вищої ради правосуддя Сергій Пушкар і старший юридичний радник Програми розвитку комерційного права Міністерства торгівлі США (CLDP) Ннамді Езера.

Виступаючи з вітальним словом, суддя КГС ВС Ганна Вронська наголосила на важливості такого семінару та зазначила, що ключовим атрибутом системи правосуддя в демократичній державі є ступінь доступності до неї громадян: «Саме ефективна організація функціонування суду забезпечує його доступність, прозорість та взаємну комунікацію із суспільством. А стратегічне планування та злагоджена співпраця судових адміністраторів, ефективне функціонування судово-адміністративних послуг – все це є основою ефективного здійснення правосуддя. І як наслідок – формуванням позитивного іміджу судової влади». На переконання Ганни Вронської, запорукою ефективного та прозорого судового управління є злагоджена співпраця як судових адміністраторів, так і окремих працівників. Основа ж ефективного адміністрування в суді - наявність у судових адміністраторів управлінських знань, навичок і професійних якостей.

У ході семінару планується обговорити ключові принципи суду з належним управлінням, питання лідерства, стратегічного планування, зв’язків з громадськістю, керування кадровими ресурсами, підзвітності та ефективності функціонування суду, проходження справ у суді тощо.

Учасники семінару отримають відповідні сертифікати.

 

Відділ по роботі зі ЗМІ ВС