flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя КГС ВС Володимир Селіваненко взяв участь у роботі Ради з питань інтелектуальної власності

15 червня 2018, 15:13

14 червня 2018 року під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра – Міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва відбулося перше засідання Ради з питань інтелектуальної власності, у роботі якого взяли участь міжнародні експерти, фахівці державних інституцій США, ЄС та України, очільники правоохоронних структур та судової  влади, лідери громадських об’єднань і галузевих асоціацій, науковці та представники правовласників.

Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду представляв суддя – секретар судової палати для розгляду справ щодо захисту прав інтелектуальної власності, а також пов’язаних з антимонопольним та конкурентним законодавством Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Володимир Селіваненко.

Під час засідання обговорювалися питання необхідності запровадження інституції державних інспекторів з питань інтелектуальної власності, ефективності діяльності регіональних Координаційних рад по боротьбі з порушеннями прав інтелектуальної власності та створення постійно діючої робочої групи з представників правоохоронних органів і центральних органів виконавчої влади для постійного аналізу стану захисту прав інтелектуальної власності в Україні та підготовки пропозицій щодо покращення законодавчого та інституціонального забезпечення у цій сфері.

Також учасники заслухали звіт про проведення інвентаризації та оцінки об’єктів права інтелектуальної власності підприємств (установ, організацій), які створено за державні кошти, та затверджений персональний склад Ради з питань інтелектуальної власності.

За підсумками першого засідання Ради з питань інтелектуальної власності Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів дав низку доручень центральним органам виконавчої влади.

Матеріали засідання можна переглянути за посиланням: https://bit.ly/2LOFBKt.

 

Довідково. Рада з питань інтелектуальної власності – консультативно-дорадчий Кабінету Міністрів України, створений згідно з постановою Кабінету Міністрів від 7 лютого 2018 року № 90 за ініціативою Міністерства економічного розвитку і торгівлі України для координації процесів функціонування і розвитку системи правової охорони інтелектуальної власності в Україні.

 

 

 Відділ по роботі зі ЗМІ Верховного Суду