flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя КГС ВС Тетяна Дроботова проаналізувала особливості застосування на практиці положень ГПК України у новій редакції

29 травня 2018, 14:31

24 травня 2018 року в Одесі місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України спільно з Одеським апеляційним господарським судом проведено загальноукраїнський семінар для суддів господарських судів на тему: «Актуальні питання застосування господарського процесуального законодавства».  

Модератором заходу виступила суддя, секретар судової палати для розгляду справ щодо земельних відносин та права власності Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Тетяна Дроботова.

Учасники семінару розглянули проблеми теорії та практики щодо таких інститутів господарського процесу як принципи господарського судочинства; юрисдикція господарських судів; права та обов'язки учасників судового процесу; докази та доказування. Під час заходу було висвітлено та обговорено складні аспекти розгляду справ у порядку загального і спрощеного позовного провадження, а також новели апеляційного провадження.

Найбільш дискусійними виявилися питання, що виникають при розгляді справ у наказному провадженні. У межах другої частини семінару Тетяна Дроботова ознайомила присутніх із правовими висновками Верховного Суду і відповіла на запитання колег.

На  завершення заходу учасники отримали сертифікати про підвищення рівня кваліфікації.  

 

 

Судова палата для розгляду справ щодо земельних відносин та права власності КГС ВС