flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Касаційному господарському суді у складі Верховного Суду обговорили новели процесуального законодавства

20 квітня 2018, 16:41

20 квітня 2018 року у Касаційному господарському суді у складі Верховного Суду відбулася спільна нарада за участю суддів КГС ВС, керівництва місцевих та апеляційних господарських судів і секретарів судових палат апеляційних господарських судів щодо новел процесуального законодавства.

У заході також взяли участь Голова Верховного Суду Валентина Данішевська, заступник Голови Верховного Суду, Голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Богдан Львов, суддя-спікер Великої палати Верховного Суду Лариса Рогач, суддя, секретар судової палати для розгляду справ щодо земельних відносин та права власності Тетяна Дроботова.

Звертаючись до колег, Голова Верховного Суду Валентина Данішевська наголосила на важливості дотримання у роботі принципу верховенства права, високих стандартів поведінки, культури ведення судового процесу, забезпечення відкритості та публічності з метою зміцнення довіри суспільства до судової влади.

У своєму виступі суддя, секретар судової палати для розгляду справ щодо земельних відносин та права власності КГС ВС Тетяна Дроботова проаналізувала порядок розгляду малозначних справ і особливості спрощеного провадження. Разом з тим, вона детально зупинилася на критеріях віднесення справ до категорії малозначних: справ незначної складності, справ немайнового характеру, а також розповіла про порядок врахування критеріїв при вирішенні питання щодо розгляду справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження.

У своєму виступі Тетяна Дроботова звернула увагу і на нові підходи до забезпечення позову, зокрема, підстави, заходи, порядок подання та особливості розгляду заяви про забезпечення позову. 

В свою чергу, суддя-спікер Великої Палати Верховного Суду Лариса Рогач зосередилась на правових висновках Великої Палати Верховного Суду за результатами розгляду справ, переданих касаційними судами на розгляд Великої Палати.

Крім того, судді господарських судів безпосередньо мали змогу отримати відповіді на поставлені проблемні питання щодо особливостей застосування норм Господарського процесуального кодексу України.

У ході наради голови місцевих та апеляційних господарських судів обмінялися думками та висловили пропозиції щодо необхідності подальшої спільної роботи з напрацювання єдиної практики застосування нових процесуальних норм.

 

 

Відділ взаємодії зі ЗМІ та забезпечення комунікацій