flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді КГС ВС взяли участь у Форумі з реструктуризації і банкрутства

18 квітня 2018, 19:12

18 квітня 2018 року відбувся Форум з реструктуризації і банкрутства, традиційно організований тижневиком "Юридическая практика".

У заході взяли участь судді господарських судів, які спеціалізуються на розгляді справ про банкрутство, представники профільних відомств, провідних юридичних компаній, фінансових установ та експерти.

Під час сесії "Супровід процедур банкрутства" суддя КГС ВС, секретар судової палати для розгляду справ про банкрутство Володимир Погребняк навів порівняльний аналіз основних показників роботи ВГСУ у 2017 році та новоствореного ВС за три місяці 2018 року, у тому числі щодо розгляду справ про банкрутство та пов'язаних з банкрутством.

Суддя КГС ВС також поділився напрацьованими правовими позиціями щодо проведення аукціонів і детально зупинився на проблемних питаннях при оскарженні їх результатів. Зокрема, він наголосив, що велика кількість спорів у справах про банкрутство виникає у зв'язку з продажем майна банкрута на аукціоні в ліквідаційній процедурі, у тому числі майна, що є предметом забезпечення. На переконання Володимира Погребняка, з метою уникнення спорів, пов'язаних з проведенням та виконанням результатів аукціонів, ліквідатор повинен неухильно дотримуватися всіх вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" щодо порядку організації та проведення аукціону з продажу майна банкрута, а кредитори, в свою чергу, контролювати дії останнього.

Володимир Погребняк також нагадав, що місяць тому парламент прийняв у першому читанні проект Кодексу України з процедур банкрутства, та що йде активна підготовка до другого читання.

У рамках сесії "Фінансова реструктуризація" суддя судової палати для розгляду справ про банкрутство КГС ВС В'ячеслав Пєсков поділився новосформованою судовою практикою у сфері банкрутства. Зокрема, він зазначив, що при вирішенні спорів з арбітражними керуючими суд виходить з принципу презумпції повноти їх дій: "Суд досить суворо підходить до питання дотримання вимог до арбітражного керуючого, передбачених профільним законом". Крім того, В'ячеслав Пєсков зазначив, що КГС ВС намагається зберегти практику переходу з ліквідаційної процедури навпаки в санацію.

 

 Відділ взаємодії зі ЗМІ та забезпечення комунікацій