flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Європейські судді та судді КГС ВС обмінюються досвідом щодо питань касаційного розгляду

05 лютого 2018, 17:10

У рамках реалізації Проекту ЄС Twinning «Посилення інституційної спроможності Верховного суду України у сфері захисту прав людини на національному рівні» у співпраці з Національною школою суддів України, протягом 5 – 9 лютого 2018 року у Касаційному господарському суді у складі Верхового Суду проходить семінар для суддів: «Питання касаційного розгляду: досвід країн Європи».

Основним завданням Проекту є посилення незалежності та ефективності судової влади за рахунок впровадження європейських стандартів, а також підвищення інституційної спроможності Верховного Суду, що дозволить сформувати єдину судову практику при здійсненні правосуддя, сприятиме зміцненню верховенства права в Україні.

Судді КГС ВС матимуть змогу обмінятися досвідом з європейськими колегами щодо предмету касаційного провадження, правильного застосування чинного законодавства, своєчасного та якісного розгляду справ тощо.

Серед експертів Проекту – судді верховних судів країн старої Європи та нових країн-членів ЄС, зокрема: суддя Верховного Суду Австрійської Республіки, професор кафедри цивільного та господарського права Віденської школи економіки та бізнесу Георг Кодек і суддя Верховного Суду Латвійської Республіки, наразі суддя Конституційного Суду Латвійської Республіки Яніс Нейманіс.

З вітальними промовами перед присутніми виступили постійний радник Проекту Twinning Яутріте Брієде, заступник Голови Верховного Суду, Голова КГС ВС Богдан Львов та проректор з науково-дослідної роботи НШСУ Наталія Шукліна.

На переконання постійного радника Проекту Twinning Яутріте Брієде, сьогоднішній захід є унікальним, адже основні доповідачі як зі старої, так і з нової Європи, а тому це буде мати дуже позитивний результат. Вона також підкреслила, що цей семінар є не навчання, а спільна робота та обмін досвідом.

У свою чергу очільник КГС ВС Богдан Львов наголосив на важливості реалізації Проекту Twinning в контексті реформування вітчизняної судової системи та приведення її у відповідність до європейських стандартів, що є запорукою інтеграції України до Європейського Союзу. Богдан Львов привітав реалізацію чергового Проекту Twinning саме в стінах КГС ВС та підкреслив, що попередні Проекти завжди приносили велику практичну користь, в тому числі завдяки висококваліфікованим та досвідченим європейським експертам-доповідачам. Голова КГС ВС висловив сподівання, що Проект і в подальшому буде розширювати свою участь в Україні та побажав плідної співпраці.

      Судді КГС ВС завжди відкриті до навчання, адже спілкування з іноземними колегами має важливе значення в контексті отримання нових знань та обміну досвідом.

На завершення навчального семінару судді КГС ВС отримають відповідні сертифікати НШСУ.

Відділ взаємодії зі ЗМІ та забезпечення комунікацій