flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У КГС обрано суддів-спікерів та кандидатів у делегати на ХV черговий з'їзд суддів України

01 лютого 2018, 10:50

25 січня 2018 року зборами суддів Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду обрано кандидатів у делегати на ХV черговий з'їзд суддів України: суддів Ларису Рогач, Єгора Краснова і Валерія Сухового.

Крім того, для налагодження ефективної комунікації з громадськістю і ЗМІ та відповідно до рішення Ради суддів України, обрано суддів-спікерів від КГС: Сергія Жукова, Юрія Чумака і Людмилу Стратієнко.

В свою чергу, Голова КГС Богдан Львов підкреслив важливість запровадження інституту судді-спікера в Україні, оскільки це зумовлено як вимогами часу, так і великим суспільним інтересом до судової гілки влади. Разом з тим, головне завдання суддів-спікерів – це висвітлення офіційної позиції суду та допомога громадськості в розумінні рішень, які приймаються судом. Водночас, коментуючи ту чи іншу справу або рішення, завжди потрібно пам’ятати про Кодекс суддівської етики та присягу судді.

Також, згідно з порядком денним відбулося обговорення пропозицій щодо кандидатур до складу Науково-консультативної ради Верховного Суду.

 

Відділ взаємодії зі ЗМІ та забезпечення комунікації (прес-центр)