flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Верховний Суд висловлює співчуття з приводу смерті Дмитра Микитовича Притики

18 вересня 2020, 19:28

17 вересня 2020 року на 79-му році пішов із життя перший Голова Вищого арбітражного суду України (1991–2001 рр.), Голова Вищого господарського суду України (2001–2006 рр.), народний депутат України V та VI скликань, доктор юридичних наук, професор, академік Національної академії правових наук України ДМИТРО МИКИТОВИЧ ПРИТИКА.

Дмитро Микитович стояв біля витоків становлення судової влади незалежної України, був одним з основоположників арбітражного (господарського) судочинства, ініціатором виведення системи державного арбітражу з підпорядкування виконавчої влади та створення єдиної самостійної системи арбітражних судів, входив до Конституційної комісії та робочої групи з розробки Конституції України (1996 р.). Він є автором і співавтором низки законодавчих актів, наукових праць, монографій і навчальних посібників.

Його заслуги відзначені численними державними та міжнародними відзнаками і нагородами.

Колектив Верховного Суду висловлює глибоке співчуття рідним та близьким Дмитра Микитовича.

Сил та мужності Вам перенести цю велику втрату, сумуємо разом з Вами.

Його відкрита душа, щирість і доброта назавжди збережуться у пам’яті всіх, хто його знав. Вічна та світла пам’ять.

Прощання з Дмитром Микитовичем відбудеться завтра, 19 вересня, з 13.00 до 15.00 у Ритуальній залі клінічної лікарні «Феофанія», відспівуватимуть його на Байковому кладовищі (ділянка 42 а) о 15.30.