flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя КГС ВС Ганна Вронська захистила підсумкову роботу сертифікатної програми "Верховенство права"

10 вересня 2020, 17:24

Суддя Верховного Суду, секретар судової палати КГС ВС Ганна Вронська взяла участь у підсумковому круглому столі сертифікатної програми «Верховенство права», яка проводилась Програмою USAID «Нове правосуддя» - USAID New Justice Program спільно з Національним юридичним університетом імені Ярослава Мудрого (м. Харків) та Університетом Південної Кароліни (США).

Під час круглого столу суддя презентувала свою підсумкову роботу на тему «Права людини та питання охорони довкілля в практиці ЄСПЛ та їх вплив на судову практику в Україні в аспекті забезпечення доступу до правосуддя».

У виступі Ганна Вронська закцентувала увагу на тому, що кожна людина має право жити в довкіллі, безпечному для її здоров’я та добробуту.

Аналіз практики ЄСПЛ довів, що вирішення проблем захисту екологічних прав людини повинно, в першу чергу, здійснюватися на національному рівні, шляхом, зокрема, вдосконалення національного законодавства, викориcтання практики ЄСПЛ як джерела права національними судами та застосування положень міжнародних угод, що ратифіковані Україною. Все це дозволить унеможливити порушення екологічних прав людини та, за потреби, більш ефективно їх захистити.