flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Анонс засідань Верховного Суду у справах, які можуть бути цікавими для правників, ЗМІ та громадськості

17 серпня 2020, 16:15

18 серпня на 11:30 Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду призначив засідання у справі № 820/6496/16 за позовом Державної екологічної інспекції у  Харківській області до ТОВ МП «Технопак». Позивач просить дозволити повністю зупинити роботу належного ТОВ обладнання (верстатів та устаткування), що є джерелом викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, шляхом опломбування до отримання Товариством відповідного дозволу.  

20 серпня о 12:00 Касаційний кримінальний суд у складі ВС розгляне скаргу засудженого, визнаного винним у скоєнні кримінального правопорушення, спрямованого на проникнення у приміщення банку ПАТ АБ «УкрГазБанк» з метою заволодіння грошовими коштами, що супроводжувалось погрозами застосувати гранату та здійснити насильство стосовно співробітників та відвідувачів банку. Засуджений не визнає вини в повному обсязі, заперечуючи свою присутність у приміщенні банку, та зазначає, що під час вчинення злочину був на роботі в службі таксі. Він оскаржує вирок Московського районного суду м. Харкова та ухвалу Харківського апеляційного суду, просить їх скасувати і призначити новий розгляд справи в суді першої інстанції. (Справа № 643/5707/17, провадження № 51-681км19).

Цього ж дня і в цей самий час у ККС ВС призначено розгляд справи за касаційною скаргою засуджених громадянина Нігерії та громадянина України, які визнані винними у вчиненні контрабанди наркотичного засобу в особливо великих розмірах групою осіб за попередньою домовленістю на територію України шляхом пересилання у поштовому відправленні з м. Мумбаї (Республіка Індія) у підкладках дитячих рюкзаків. Засуджені оскаржують вирок Бориспільського міськрайонного суду Київської області та ухвалу Апеляційного суду Київської області. На їхню думку, ці судові рішення є необґрунтованими і не відповідають фактичним обставинам справи, а досудове розслідування проведено з порушенням вимог КПК України. (Справа № 359/1982/15, провадження № 51-8225км18).