flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Кримінальне провадження щодо голови Херсонської облради розглядатиметься в райсуді м. Києва

04 серпня 2020, 14:42

Сьогодні, 4 серпня 2020 року, колегія суддів Третьої судової палати Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду залишила без задоволення клопотання захисника очільника Херсонської обласної ради про направлення кримінального провадження за обвинуваченням цього посадовця та іншої особи в замовленні та організації нападу на радницю міського голови м. Херсона з Печерського районного суду м. Києва до Херсонського міського суду Херсонської області.

Крім того, колегія суддів ККС ВС не задовольнила подання голови Київського апеляційного суду про направлення матеріалів цього кримінального провадження з одного суду до іншого в межах юрисдикції різних апеляційних судів.

Нагадаємо, що голова Херсонської облради та інша особа обвинувачуються в тому, що вони за попередньою змовою групою осіб організували вчинення умисного тяжкого тілесного ушкодження у спосіб, що має характер особливого мучення та спричинило смерть потерпілої (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 121 КК України).

Із повним текстом судових рішень ККС ВС у справі № 757/31502/20-к (провадження № 51-3576впс20) можна буде ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень – http://reyestr.court.gov.ua/.