flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя КГС ВС В’ячеслав Пєсков узяв участь в обговоренні актуальних питань щодо банкрутства

23 липня 2020, 11:47

21 липня 2020 року суддя судової палати для розгляду справ про банкрутство КГС ВС В’ячеслав Пєсков узяв участь в онлайн-обговоренні  «Запровадження спрощеного режиму неплатоспроможності для мікро- та малих підприємств, фізичних осіб – підприємців, підприємств з нульовими активами».

Захід організований Директоратом правосуддя та кримінальної юстиції Міністерства юстиції України в рамках Моніторингу впровадження та аналізу ефективності прийнятих нормативно-правових актів у сферах правового регулювання банкрутства, виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб), судово-експертної діяльності, судоустрою та судочинства, кримінальної юстиції, адвокатури та адвокатської діяльності.

У ході zoom-конференції представники Верховного Суду, парламенту, Міністерства юстиції України, ФДМУ, арбітражні керуючі та адвокати обмінялися думками з приводу запровадження спрощеного провадження у справах про банкрутство. Зокрема, спікери звертали увагу на необхідність комплексного розв’язання зазначеного питання, оскільки процедура банкрутства містить не лише приватно-правову складову (отримання кредитором частини ліквідаційної маси боржника), а й публічну, яка зводиться до неприпустимості зловживання правом на банкрутство через фіктивне банкрутство або доведення до банкрутства.

Завдяки представникові проєкту ЄС «Право-Justice» Арне Енгельсу учасники конференції ознайомилися з досвідом західних країн у цьому питанні, зокрема Німеччини.

Під час обговорення наголошувалося на необхідності пошуку розумного балансу інтересів усіх учасників провадження у справах про банкрутство, щоб забезпечити загальну справедливість з огляду на його мету.