flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Верховний Суд розгляне зразкову справу щодо нарахування та виплати інваліду війни разової щорічної грошової допомоги до 5 травня за 2020 рік

23 червня 2020, 16:53

На 13 липня 2020 року Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду призначив до розгляду зразкову справу за позовом фізичної особи до Центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат у Полтавській області, Управління соціального захисту населення виконавчого комітету Лубенської міської ради Полтавської області про визнання бездіяльності протиправною та зобов’язання вчинити певні дії.

Позивач просив визнати протиправною бездіяльність відповідачів щодо нарахування та виплати щорічної разової грошової допомоги до 5 травня за 2020 рік у розмірі восьми мінімальних пенсій за віком, а також просив зобов’язати відповідачів нарахувати та виплатити недоплачену грошову допомогу, з урахуванням попередньо виплаченої суми такої допомоги.

На обґрунтування своїх позовних вимог позивач зазначив, що він є особою з інвалідністю другої групи внаслідок війни та відповідно до ст. 13 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» має право на отримання щорічної разової грошової допомоги, яка виплачується до 5 травня у розмірі восьми мінімальних пенсій за віком.

Справу, що розглядатиметься за правилами спрощеного позовного провадження, призначено до розгляду без повідомлення (виклику) сторін.

Ухвала Верховного Суду (про відкриття провадження у зразковій справі) від 17 червня 2020 року у справі № 440/2722/20 (провадження № Пз/9901/14/20) – http://reyestr.court.gov.ua/Review/89869102.