flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Верховний Суд продовжить співпрацю з проєктом ЄС «Право-Justice»

22 червня 2020, 17:05

18 червня 2020 року відбулася робоча онлайн-зустріч представників Верховного Суду з міжнародною головною експерткою з питань судової реформи проєкту ЄС «Право-Justice» Анною Адамською-Галлант.

Учасники заходу обговорили досягнення прогресу в реалізації судової реформи в Україні, зокрема реформи та підтримки інституційної спроможності Верховного Суду, визначення стратегічних планів та основних напрямів подальшої співпраці.

Під час наради значну увагу приділили питанням впровадження електронного документообігу, електронного судочинства та системи електронної взаємодії в умовах сучасної ситуації, спричиненої поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

Начальник відділу міжнародно-правової взаємодії Верховного Суду Ліна Губар зазначила про успіхи за попередні роки партнерства з проєктом ЄС «Право-Justice» у сфері забезпечення інституційної спроможності, застосування касаційних фільтрів, визначення профільних питань судочинства для суддів Верховного Суду та висловила сподівання на подальшу плідну співпрацю.

Заступник керівника апарату – керівник секретаріату Касаційного господарського суду у складі ВС Наталія Пляс розповіла про впровадження єдиної судової інформаційно-комунікаційної системи.

«Використання інформаційних технологій у роботі суду є пріоритетним напрямом. Зокрема, це стосується створення умов для забезпечення проведення відеоконференцій», – зауважила доповідачка.

Представники КГС ВС підтримали концепцію діджиталізації правосуддя. Вони наголосили на важливості продовження співпраці щодо підвищення якості розгляду справ, пов’язаних із банкрутством, та корпоративних спорів.

Керівник департаменту аналітичної та правової роботи ВС Расім Бабанли поінформував про продовження співпраці у сфері забезпечення єдності судової практики. Окрім того, представники департаменту окреслили ряд питань щодо застосування касаційних фільтрів, деяких нюансів стосовно сплати судового збору, а також вдосконалення роботи помічників суддів.

На думку начальника сектору організаційно-протокольного забезпечення заходів Касаційного адміністративного суду у складі ВС Світлани Пилипець, пріоритетними напрямами залишаються співпраця з розроблення коментованого Кодексу адміністративного судочинства України, медіація, застосування судами України практики Суду ЄС  та  Угоди про асоціацію.

В обговоренні також взяли участь заступник керівника департаменту аналітичної та правової роботи – начальник правового управління (ІІІ) апарату Верховного Суду Геннадій Зеленов, начальник управління забезпечення роботи судової палати для розгляду справ щодо корпоративних спорів, корпоративних прав та цінних паперів КГС ВС Дмитро Умрихін, начальник управління забезпечення роботи судової палати для розгляду справ щодо захисту прав інтелектуальної власності, а також пов’язаних з антимонопольним та конкурентним законодавством КГС ВС Олексій Іванов, начальник відділу аналітичних опрацювань звернень у цивільних справах КЦС ВС Віталій Остапенко.