flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

КГС ВС залишив без задоволення касаційну скаргу ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр «Київ» щодо оскарження результату конкурсу на оренду приміщення

17 червня 2020, 18:03

КГС ВС залишив без задоволення касаційну скаргу ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр «Київ» до Департаменту комунальної власності КМДА щодо оскарження перемоги ТОВ «Сінема-Центр» в конкурсі на оренду приміщення.

Цілісний майновий комплекс Державного комунального підприємства «Кінотеатр «Київ» з 31 січня 1992 року належить до комунальної власності м. Києва згідно з рішенням виконавчого комітету Київської міської ради.

У 2019 році Департамент комунальної власності КМДА ініціював проведення відповідного конкурсу щодо передачі будівлі кінотеатру «Київ» в користування на правах оренди за умови збереження його історичної та культурної цінності, про що належним чином було оголошено.

У конкурсі на право оренди зазначеної будівлі взяли участь 5 учасників. Переможцем стало ТОВ «Сінема-Центр» як таке, що запропонувало найбільшу суму орендної плати.

Водночас ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр «Київ» не брало участі у зазначеному конкурсі, проте намагалося кілька разів оскаржити це рішення, посилаючись на переважне право на укладення договору оренди. Проте реалізація переважного права була б можливою за умови участі ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр «Київ» у конкурсі.

Таким чином, КГС ВС залишив без змін рішення господарських судів попередніх інстанцій.

Постанова КГС ВС від 10 червня 2020 року у справі № 910/4130/19 – http://reyestr.court.gov.ua/Review/89810184.