flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя-спікер КГС ВС Юрій Чумак провів вебінар "Земельні спори: практика КГС ВС"

30 квітня 2020, 11:52

28 квітня 2020 року відбувся черговий тематичний вебінар Асоціації правників України "Земельні спори: практика КГС ВС", організований у співпраці з Верховним Судом і Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України .

Вебінар провів суддя-спікер судової палати для розгляду справ щодо земельних відносин та права власності КГС ВС Юрій Чумак, який детально розповів про перехід права на земельну ділянку в порядку ст. 120 ЗК України та ст. 7 ЗУ «Про оренду землі»; стягнення безпідставно збережених коштів у розмірі орендної плати у відповідності до ст. 1212 ЦК України; зміну розміру орендної плати (у відсотках від нормативної грошової оцінки), оформлену додатками до рішень міськради про бюджет міста; автоматичну індексацію нормативно-грошової оцінки землі; поновлення договору оренди землі (стаття 33 ЗУ «Про оренду землі»).

Детальніше ознайомитися з презентацією судді-спікера судової палати для розгляду справ щодо земельних відносин та права власності КГС ВС Юрія Чумака "Земельні спори: практика КГС ВС", представленою  на вебінарі 28 квітня  2020 року можна за посиланням:https://supreme.court.gov.ua/userfiles/media/28_04_20_Chumak_zemlya_KGS.pdf