flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Віталій Уркевич висвітлив висновки ВП ВС у господарських спорах

27 квітня 2020, 15:43

В умовах карантину судді та працівники апарату Верховного Суду продовжують брати участь у науково-практичних заходах в онлайн-режимі. Так, 24 квітня суддя Великої Палати ВС Віталій Уркевич став спікером правового практикуму, організованого журналом «Право України» та юридичним порталом «Ratio Decidendi».

Виступ він присвятив правовим висновкам Великої Палати ВС у корпоративних, земельних, майнових спорах, а також спорах щодо здійснення розрахунків та виконавчого провадження за участю суб’єктів господарювання за період з 1 червня 2019 року по 31 березня 2020 року.

Зокрема, Віталій Уркевич приділив увагу практиці вирішення спорів щодо витребування земельної ділянки, права фермерського господарства на врожай, звернення стягнення на право оренди земельної ділянки, визнання недійсними електронних торгів, звільнення майна з-під арешту та стягнення заборгованості за споживання теплової енергії.

Крім того, суддя висвітлив сформульовані Великою Палатою ВС правові позиції щодо строку для звернення до нотаріуса для вчинення ним виконавчого напису, представництва юридичної особи та відповідальності держави за шкоду, спричинену злочином.

Презентація Віталія Уркевича доступна за посиланням https://bit.ly/2S9DmHk