flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя КЦС ВС Валентина Курило пішла у відставку

09 квітня 2020, 14:01

Сьогодні, 9 квітня 2020 року Вища рада правосуддя звільнила з посади судді Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду Валентину Курило у зв’язку з поданням нею заяви про відставку.

Валентина Панасівна присвятила суддівській кар’єрі майже 40 років. Вона пов’язала свою долю із судом одразу після закінчення середньої школи – працювала секретарем судового засідання в місцевому суді. У 1978 році майбутня суддя Верховного Суду закінчила юридичний факультет Одеського державного університету ім. І. І. Мечникова, стала адвокатом. Валентина Курило дуже любила свою роботу, людей, яким надавала правову допомогу, однак завжди мріяла стати суддею.

І от у травні 1981 року у віці 26 років її було обрано на почесну посаду народного судді Червоногвардійського районного суду м. Макіївки Донецької області, на якій вона пропрацювала майже 10 років.

У грудні 1990 року Постановою Верховної Ради Української РСР Валентину Панасівну обрано членом Донецького обласного суду, а в грудні 2000 року – суддею Донецького обласного суду безстроково.

Працюючи суддею апеляційного суду, вона також з 2007 року до квітня 2014 року викладала в Донецькій регіональній школі суддів.

Після проходження конкурсу Указом Президента України від 10 листопада 2017 року №357/2017 Валентину Курило призначено суддею Верховного Суду у Касаційний цивільний суд.

Здійснюючи правосуддя в умовах реформи процесуального законодавства та надмірного навантаження, Валентина Панасівна завжди формувала виважені правові позиції, керуючись принципом верховенства права.  

Колектив Верховного Суду дякує Валентині Панасівні за плідну роботу, бажає здоров’я, невичерпної енергії, життєвої наснаги, щастя та нових звершень.