flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

КГС ВС розглянув справу щодо низки медзакладів та дитячих будинків у Львові

04 березня 2020, 17:44

У жовтні 2018 року Львівська міська рада звернулась до Господарського суду міста Києва з позовом до Львівської обласної ради про визнання незаконним та скасування рішення, визнання недійсними свідоцтв про право власності, скасування державної реєстрації права власності.

Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідні рішення Львівської обласної ради прийнято всупереч нормам чинного законодавства та з перевищенням наданих законом повноважень, оскільки позивач передав у спільну власність Львівської обласної ради заклади охорони здоров'я без будівель і споруд, які є власністю територіальної громади міста Львова, однак на підставі спірних рішень за відповідачем було визнано право власності на будівлі та споруди.

Заперечуючи проти позову у суді першої інстанції, відповідач послався на те, що позивач з додержанням визначеної законом процедури передав у спільну власність територіальних громад Львівської області заклади охорони здоров'я як цілісні майнові комплекси. Також послався на пропуск позивачем позовної давності.

Господарський суд міста Києва у позові відмовив.

Не погодившись із прийнятим рішенням, Львівська міська рада  звернулася з апеляційною скаргою щодо його скасування. Однак Північний апеляційний господарський суд також не знайшов підстав для задоволення позову.

4 березня 2020 року Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду касаційну скаргу Львівської міської ради задовольнив частково і направив справу на новий розгляд до суду першої інстанції.

Детальніше ознайомитися зі справою №910/13969/18 можна за посиланнями:

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/80785877;

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/86002257.