flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Верховному Суді презентували посібник «Критерії оцінки дотримання верховенства права в Україні»

19 лютого 2020, 11:22

Судді Верховного Суду взяли участь у семінарі-презентації посібника «Критерії оцінки дотримання верховенства права в Україні», підготованого експертами Центру дослідження верховенства права Національного університету «Києво-Могилянська академія» у рамках реалізації Проєкту Ради Європи «Підтримка конституційних і правових реформ, конституційне правосуддя та допомога Верховній Раді у проведенні реформ, спрямованих на підвищення її ефективності».

Суддя Великої Палати ВС Віталій Уркевич висловив подяку Офісу Ради Європи в Україні та експертам за проведене дослідження, результатом якого стала оновлена адаптована версія «Rule of Law Checklist».

«Ідея верховенства права і правовладдя є ключовою у філософії діяльності Верховного Суду. У значній кількості рішень ВС можна спостерігати реалізацію цього принципу, коли судді, слідуючи існуючим законодавчим приписам, тлумачать норми таким чином, аби вони сприяли захисту прав людини», – зазначив Віталій Уркевич.

Учасники заходу прослухали лекції експертів Центру дослідження верховенства права щодо особливостей застосування окремих складових елементів принципу верховенства права та обмінялися думками щодо презентованих напрацювань.

У заході взяли участь судді Великої Палати ВС та касаційних судів у складі ВС, а також помічники суддів та працівники апарату ВС.