flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя КГС ВС Тетяна Дроботова виступила на II Business & Legal Agri Forum

13 лютого 2020, 14:46

12 лютого 2020 року тижневик «Юридическая практика» провів II Business & Legal Agri Forum, який вже традиційно став масштабним дискусійним тематичним майданчиком для представників аграрного сектора, банкірів та правників.

Cекретар судової палати для розгляду справ щодо земельних відносин та права власності КГС ВС Тетяна Дроботова взяла участь у роботі профільної сесії «Правовий супровід агросектору», де розповіла про судовий захист права власності на землю та інші спори в агросекторі, зокрема, вона детально проаналізувала новели, внесені згідно з Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії рейдерству».

Тетяна Дроботова нагадала, що земля є специфічним об’єктом нерухомого майна. «Земельні ділянки передаються в оренду з урахуванням певних особливостей, встановлених спеціальними нормами, що передбачають існування стабільних тривалих правовідносин, тобто правової визначеності», – наголосила суддя КГС ВС.

Вона навела приклади ситуацій, існування яких має на меті усунути Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії рейдерству», розповіла про нюанси відміни реєстрації як належного способу захисту порушеного права та про спори, пов’язані з поновленням строку дії договору оренди землі. Крім того, Тетяна Дроботова прокоментувала зміни, внесені до Закону України «Про оренду землі». Вона також відповіла на численні питання профільної аудиторії.

З презентацією секретаря судової палати для розгляду справ щодо земельних відносин та права власності КГС ВС Тетяни Дроботової можна ознайомитися за посиланням http://bit.ly/2SKRo1y.