flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Верховного Суду зустрілася з Головою Європейського суду з прав людини

30 січня 2020, 19:03

30 січня відбулася зустріч Голови Верховного Суду Валентини Данішевської з Головою Європейського суду з прав людини Ліносом-Александром Сісіліаносом, на запрошення якого Валентина Данішевська прибула до м. Страсбурга (Франція) на відкриття судового року, що відбудеться 31 січня.

Голова Верховного Суду подякувала за можливість взяти участь у такому важливому для всієї європейської спільноти заході, наголосивши на провідній ролі ЄСПЛ у сприянні гармонізації європейських стандартів щодо прав і свобод людини та на особливому значенні практики Суду для держав−членів Ради Європи.

У цій зустрічі взяли участь секретар ЄСПЛ Родерік Лідделл, суддя ЄСПЛ від України Ганна Юдківська і голова Департаменту правосуддя та правової співпраці Ради Європи Ханне Юнкер.

У рамках візиту до м. Страсбурга Голова ВС також обговорила із Секретарем Венеційської комісії Томасом Маркертом та керівником відділу конституційної юстиції Секретаріату Венеційської комісії Шнутцом Дюрром питання судової реформи та суддівської незалежності.

Валентина Данішевська зустрілася з Генеральним директором Генерального директорату з прав людини та верховенства права РЄ Крістосом Джакомопулосом і директором Директорату з прав людини РЄ Крістофом Пуарелем, а також із головою відділу з питань реформування сектору правосуддя Департаменту правосуддя та правової співпраці РЄ Ліліт Данегян та координатором проєктів відділу з питань реформування цього ж Департаменту Андрієм Кавакіним.

Верховний Суд висловлює подяку Департаменту правосуддя та правової співпраці РЄ і Проєкту Ради Європи «Підтримка впровадженню судової реформи в Україні» за сприяння у здійсненні цього візиту.