flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Верховний Суд направив справу щодо трьох осіб, засуджених за розбій і незаконне позбавлення волі людини, на новий розгляд до апеляційного суду

21 січня 2020, 18:05

21 січня колегія суддів Другої судової палати Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду частково задовольнила касаційні скарги захисників трьох засуджених – Геннадія Хамраєва, Олега Худика, Дениса Петрова, а також касаційні скарги О. Худика та Д. Петрова на вирок Самбірського міськрайонного суду Львівської області від 20 червня 2018 року та ухвалу Львівського апеляційного суду від 6 березня 2019 року.

Згідно з вироком зазначені особи були засуджені: за розбій, який вони вчинили, проникнувши на огороджену територію, де знаходилися житловий будинок та будівлі господарського призначення (ч. 3 ст. 187 КК України); за незаконне та тривале позбавлення волі людини за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 146 КК України); за придбання автомата без відповідного на те дозволу, а також 23 патронів (ч. 1 ст. 263 КК України).

Апеляційний суд змінив вирок міськрайонного суду в частині порядку зарахування строку відбуття покарання.

Колегія суддів ККС ВС скасувала ухвалу апеляційного суду та призначила новий розгляд у суді апеляційної інстанції. Водночас до Г. Хамраєва та  О. Худика був застосований запобіжний захід у виді тримання під вартою на строк, необхідний для вирішення питання щодо запобіжного заходу апеляційним судом, але не більше ніж на 60 діб. До Д. Петрова застосували запобіжний захід у виді домашнього арешту на строк, необхідний для вирішення питання щодо запобіжного заходу апеляційним судом, але не більше ніж на 60 діб. Д. Петрова звільнили з під-варти у залі судового засідання, а також на нього були покладені відповідні обов’язки.

Повний текст судового рішення буде оголошений 27 січня 2020 року о 15:00. Детальніше з текстом постанови у справі № 452/1541/16-к (провадження № 51‑8326км18) можна буде ознайомитися за посиланням http://reyestr.court.gov.ua/.