flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Анонс судових засідань ВП ВС у справах, які можуть бути цікавими для правників, ЗМІ та громадськості

18 листопада 2019, 14:30

Цього тижня Велика Палата Верховного Суду розгляне у відкритих судових засіданнях низку справ, які можуть бути цікавими для правників, журналістів та громадськості.

Так, у справах № 911/3680/17 і № 911/3677/17, розгляд яких відбудеться 19 листопада об 11:00 та 11:30 відповідно, рішенням Софіївсько-Борщагівської сільської ради фізичній особі було надано у приватну власність земельну ділянку, яка в подальшому була відчужена на користь ТОВ «Барселона Ю ЕЙ». Прокурор звернувся до суду із позовом про визнання недійсним рішення сільради та витребування із незаконного володіння ТОВ на користь держави згаданої земельної ділянки, яка до винесення сільрадою оскаржуваного рішення перебувала у постійному користуванні Державного підприємства «НДВА «Пуща-Водиця».

Крім того, 19 листопада о 15:00 відбудеться засідання Великої Палати ВС у справі за позовом судді Октябрського районного суду м. Полтави Лариси Гольник до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про визнання протиправним та скасування рішення щодо відмови у допуску позивачки до участі у конкурсі на посаду судді Вищого антикорупційного суду.

20 листопада о 10:00 Велика Палата ВС розгляне заяву засудженого про перегляд постановлених щодо нього судових рішень у зв’язку зі встановленим порушенням Україною ст. 3 та ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод (рішення Європейського суду з прав людини у справі «Малий проти України» від 11 квітня 2019 року, заява № 14486/07).

Також 20 листопада у порядку письмового провадження без виклику учасників справи Велика Палата ВС розгляне зразкову справу щодо складових оновленого грошового забезпечення при перерахунку пенсій військовим. Суть спору полягає в оскарженні відмови Пенсійного фонду України провести позивачеві перерахунок та виплату пенсії з урахуванням додаткових видів грошового забезпечення.