flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Верховного Суду зустрілася з віце-президентом ЄБРР

04 листопада 2019, 15:04

Голова Верховного Суду Валентина Данішевська обговорила з представниками Європейського банку реконструкції та розвитку питання реформи судової влади та запобігання корупції.

Валентина Данішевська подякувала присутнім за те, що ЄБРР переймається питанням утвердження верховенства права в Україні та висловлює свою підтримку Верховному Суду у боротьбі за незалежність судової влади.

Віце-президент ЄБРР Алан Пію наголосив, що реформування судової системи та боротьба з корупцією є важливим не тільки для України, а й для ЄБРР з двох причин. По-перше, ЄБРР є найбільшим фінансовим інвестором в Україні, а по-друге, ставить собі за мету забезпечити системні зміни в країні, в якій працює.

Учасники зустрічі також обмінялися думками щодо положень Закону № 1008, які несуть у собі загрозу незалежності судової влади, та обговорили питання підвищення довіри до судів.

Пан Пію нагадав, що ЄБРР разом з іншими міжнародними партнерами звертались листом до Президента про необхідність продовження діалогу щодо Закону № 1008. Він також поцікавився строками надання Венеціанською Комісією висновку щодо зазанченого законопроєкту та наголосив на його важливості.

«Для нас, інвесторів, важливо те, щоб Верховний Суд працював належним чином, щоб суспільство йому довіряло», – зауважив Алан Пію.

У заході також взяли участь представники ЄБРР: керуючий директор у країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне, керуючий директор департаменту економіки, політики та управління Маттіа Романі, заступник голови ЄБРР в Україні Маріна Петров, старший радник з питань управління Анна Кожемʼяченко, а також начальник відділу міжнародно-правової взаємодії Ліна Губар.