flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді КАС ВС взяли участь у круглому столі, на якому презентували посібник Ради Європи «Управління та Ви»

31 жовтня 2019, 14:47

30 жовтня 2019 року відбувся круглий стіл, під час якого презентували посібник Ради Європи «Управління та Ви». У заході взяли участь судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Олеся Радишевська, Альберт Єзеров та Сергій Уханенко, а також представники та експерти Ради Європи, представники органів державної та судової влади, громадських організацій, проєктів міжнародної технічної допомоги.

Після презентації української версії посібника «Управління та Ви» присутні обговорили стандарти Ради Європи щодо матеріального адміністративного права та адміністративної процедури в контексті захисту приватних осіб у відносинах з адміністративними органами.

Крім того, на круглому столі розглянули питання щодо публікації українською мовою цього посібника як збірника стандартів і рекомендацій Ради Європи з адміністративної юстиції та адміністративних процедур. Йшлося також про сферу відповідальності органів влади та їх обов'язки з відшкодування шкоди чи збитків, спричинених їх діями чи бездіяльністю, та  про принципи, які застосовуються до процесу прийняття рішень і процедур оскарження.

Учасники заходу обмінялися думками стосовно практики захисту прав та інтересів осіб у відносинах з владою в Україні, а також визначили ключові питання щодо цього з урахуванням адміністративного судочинства та судової практики Європейського суду з прав людини з цих питань.