flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді КГС ВС і представники ДСА України обговорили нагальні питання щодо процедур банкрутства

18 жовтня 2019, 12:31

16 жовтня 2019 року у Касаційному господарському суді у складі Верховного Суду відбулася зустріч суддів судової палати для розгляду справ про банкрутство та представників Державної судової адміністрації України.

У заході взяли участь секретар судової палати для розгляду справ про банкрутство КГС ВС Володимир Погребняк, судді КГС ВС Олександр Банасько, Олег Васьковський, Лілія Катеринчук, а також заступник Голови ДСА України Сергій Чорнуцький і начальник управління інформатизації  та судової статистики ДСА України Олександр Слоніцький.

У контексті введення в дію 21 жовтня 2019 року Кодексу України з процедур банкрутства учасники зустрічі обговорили проблемні питання, зокрема щодо офіційного оприлюднення відомостей про справи про банкрутство й автоматизованого відбору арбітражних керуючих у справах про банкрутство із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС), функціонування якої на сьогодні не запроваджено і відповідне положення про ЄСІТС перебуває на доопрацюванні.

Зі свого боку ДСА України готова найближчим часом забезпечити доопрацювання наявного програмного забезпечення, зокрема автоматизованої системи з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство, з метою узгодження процедур визначення арбітражного керуючого та оприлюднення відомостей щодо таких справ з  вимогами  нового Кодексу.

Секретар судової палати для розгляду справ про банкрутство КГС ВС Володимир Погребняк зазначив, що справи про банкрутство у господарському судочинстві становлять окрему та складну категорію спорів, тому судді відповідної судової палати КГС ВС докладають багато зусиль і приділяють значну частину свого часу обговоренню новел профільного законодавства та вивченню пропозицій стосовно оптимізації практичного застосування нового Кодексу. Крім того, проведено низку заходів для суддів господарських судів України, під час яких розглянули широкий спектр важливих питань, що виникають у сфері банкрутства, та шляхи їх вирішення.