flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Верховного Суду Валентина Данішевська: «Зі зміною Верховної Ради, виконавчої гілки влади та Президента судова гілка влади розпуску не підлягає»

15 жовтня 2019, 17:33

Про це Голова ВС нагадала народним депутатам сьогодні, 15 жовтня, під час ранкового пленарного засідання Верховної Ради України та висловила свою позицію щодо Проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування (№ 1008).

 «Шановний пане головуючий, шановні народні депутати, я щиро вдячна за надане мені слово. Але, звісно, за одну хвилину мені важко передати бачення судової системи, запропонованих норм і тому я зосереджуся на основному. Я би хотіла зазначити, що зі зміною Верховної Ради, зі зміною виконавчої гілки влади, зі зміною Президента, судова гілка влади розпуску не підлягає. І з цієї трибуни я звернуся до громадян України і скажу, що 19,5 тисяч ув’язнених чекають на судове рішення, на вирішення своєї долі, 4 мільйони громадян України щорічно звертаються до судів, 2 тисячі суддів не вистачає у судовій системі. І не лише перезавантаження Верховного Суду вплине на стабільність судової системи. Дисциплінарні процедури, які пропонуються, без надання можливості судді підготуватися належним чином, вкрай знищать незалежність судової системи. Подумайте, будь ласка, чи потрібен комусь такий суддя в Україні. Дякую за увагу».

Відео виступу дивіться тут.