flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Зухвалий підпал будинку суддів Чаплинського районного суду й Новокаховського міського суду Херсонської області є черговою спробою залякування суддів», – Голова Верховного Суду Валентина Данішевська

09 жовтня 2019, 10:36

Частиною восьмою статті 126 Конституції України визначено, що держава забезпечує особисту безпеку судді та членів його сім’ї.

– Скоєння злочинів, пов’язаних зі службовою діяльністю суддів, є вкрай небезпечною практикою втручання в роботу суду та потребує негайного реагування з боку правоохоронних органів, – зауважила Голова ВС.  

Останнім часом почастішали напади на адвокатів та суддів, і «обов’язок влади – віднайти ефективні механізми попередження таких ситуацій».

– Ми знаємо багато випадків втручання в діяльність судді. Але притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності відбувається значно рідше. Гарантії безпеки та незалежності суддів мають не тільки закріплюватися в Конституції та у профільному законодавстві, а й реалізовуватися державою під час здійснення суддями своєї професійної діяльності, – наголосила Голова ВС.