flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Судді повинні знати, як протидіяти процесуальним інтервенціям», – Ольга Булейко

07 жовтня 2019, 17:33

7 жовтня суддя Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду Ольга Булейко взяла участь у засіданні робочої групи з розроблення матеріалів навчального курсу для суддів у формі тренінгу «Перешкоджання у здійсненні судочинства (процесуальні інтервенції). Методи протидії», організованого Національною школою суддів України. До групи розробників навчального курсу ввійшли працівники НШСУ та судді.

За словами судді ККС ВС, зазначена тема є вкрай актуальною, адже сьогодні судді часто стикаються з тим, що учасники судового процесу перешкоджають здійсненню правосуддя. «Тому судді повинні знати, як протидіяти процесуальним інтервенціям. З цією метою Національна школа суддів України розробляє відповідний навчальний курс», – наголосила суддя Ольга Булейко.

Учасники обговорили напрацьовані матеріали трьох модулів, з яких складатиметься курс. Перший модуль стосується загальних положень щодо процесуальних інтервенцій у судочинстві, другий розкриватиме шляхи протидії перешкоджанням у здійсненні судочинства. Ще один модуль присвячений ознайомленню з психологічними методами протидії зловживанню процесуальними правами та інтервенціям.

Такий навчальний курс дасть змогу суддям, які розглядають цивільні справи, кримінальні провадження та справи про адміністративні правопорушення, виробити алгоритм дій у кризових ситуаціях, які можуть виникнути через процесуальні інтервенції. У цьому їм допоможе, зокрема, і виконання практичних завдань, передбачених курсом.

Учасники домовилися доопрацювати зібраний для розроблення навчального курсу матеріал та обговорити його на наступному засіданні.