flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя ВП ВС провела тренінг для суддів Донецької області

07 жовтня 2019, 12:03

Суддя Великої Палати Верховного Суду Тетяна Анцупова разом з іншими спікерами провела тренінг для суддів Першого апеляційного адміністративного суду, місцевих і окружних судів Донецької та Луганської областей на тему «Новели адміністративного судочинства. Практика Верховного Суду у контексті публічно-правових спорів. Європейські стандарти прав людини та їх значення для адміністративного суду». Захід, організований Норвезькою радою у справах біженців, упродовж двох днів тривав у м. Святогірську Донецької області.

Мета проведення тренінгу – підвищення кваліфікації суддів у частині практичного застосування ними рішень Європейського суду з прав людини та Верховного Суду при здійсненні правосуддя. В ході дводенного навчання судді обговорювали ефективність і перспективність національного механізму відшкодування шкоди чи отримання компенсації за пошкоджене або зруйноване майно на території АТО (ООС). Крім того, учасники тренінгу порівнювали практику національних судів та підходи ЄСПЛ до вирішення справ щодо компенсації постраждалим від збройних конфліктів.

Тетяна Анцупова розповіла суддям першої та апеляційної інстанцій і про практику ВС у зразкових справах про захист соціальних та майнових прав внутрішньо переміщених осіб і приділила увагу питанню забезпечення єдності судової практики в адміністративних судах.

Спікерами тренінгу були також начальник юридичного відділу з прав людини Норвезької ради у справах біженців Олександр Сидєльніков та доцент кафедри адміністративного права Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Надія Писаренко.