flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя ВС взяла участь у засіданні Керівного комітету Проєкту РЄ «Підтримка впровадженню судової реформи в Україні»

02 жовтня 2019, 16:43

Сьогодні, 2 жовтня, суддя Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду Надія Стефанів взяла участь у засіданні Керівного комітету Проєкту Ради Європи «Підтримка впровадженню судової реформи в Україні».

Під час зустрічі представники Проєкту РЄ, Ради суддів України, Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів, Національної школи суддів та Асоціації правників України обговорили основні здобутки Проєкту за 2018–2019 роки та визначили пріоритети у подальшій роботі. Із відповідною презентацією  виступив керівник Проєкту Ілля Черногоренко.   

Підсумовуючи результати співпраці Верховного Суду із Проєктом Ради Європи, Надія Стефанів зазначила, що спільно проведені заходи відображали правильний напрям роботи, а їх ефективність є важливою для подальшого впровадження судової реформи.  

«Сьогодні надважливо обговорити і те, що чекає нас попереду, та розставити акценти. Зокрема, у разі ухвалення Верховною Радою України законопроекту № 1008 перший акцент має бути зроблений на відкритості, прозорості та ефективності конкурсу до ВС, а також його відповідності стандартам Ради Європи», – наголосила суддя.

Крім того, Надія Стефанів звернула увагу і на положення згаданого законопроекту, які регламентують здійснення дисциплінарного провадження щодо суддів та можуть створити певні загрози суддівській незалежності.

Із презентацією Іллі Черногоренка можна ознайомитися за посиланням https://prezi.com/view/YqBEx9jp9JlNB0uc2TYy/.