flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Великої Палати Верховного Суду відвідали низку інституцій Ради Європи

30 вересня 2019, 10:02

23–25 вересня cудді Верховного Суду перебували з інформаційним візитом у м. Страсбург (Франція). До складу української делегації ввійшли: Голова Верховного Суду Валентина Данішевська, судді Великої Палати Верховного Суду Наталія Антонюк, Юрій Власов, Михайло Гриців, Жанна Єленіна, Олена Кібенко, Олександр Прокопенко, Віталій Уркевич, Олександра Яновська та начальник відділу міжнародно-правової взаємодії ВС Ліна Губар.

Учасники делегації зустрілися з представниками низки інституцій Ради Європи, зокрема Європейського суду з прав людини, Венеціанської комісії, Європейської комісії з питань ефективності правосуддя Ради Європи (CEPEJ), Департаменту Ради Європи з виконання рішень ЄСПЛ, Групи держав по боротьбі з корупцією (GRECO),  Департаменту правосуддя та правового співробітництва Ради Європи,  Комітету з правових питань і прав людини ПАРЄ. Делегація  також зустрілася зі Cпеціальним радником Генерального секретаря Ради Європи в Україні Режі Брійя. 

Судді ВС розповіли представникам інституцій Ради Європи про діяльність  Верховного Суду, приділивши особливу увагу перегляду Великою Палатою ВС судових рішень у зв’язку зі встановленням ЄСПЛ порушень Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, допущених національними судами під час розгляду відповідних справ. Під час зустрічей судді ВС та представники європейських інституцій обмінялися думками щодо нової судової реформи та її можливого впливу на гарантії незалежності суддів і стан виконання рішень ЄСПЛ в Україні.

Представники ВС також були запрошені на засідання Великої Палати ЄСПЛ, під час якого розглядалася справа «Мухаммад і Мухаммад проти Румунії».

Візит організований Проектом Ради Європи «Підтримка виконання Україною рішень Європейського суду з прав людини» за фінансової підтримки Фонду Ради Європи з прав людини.