flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Однакове застосування норм матеріального чи процесуального права в аналогічних правовідносинах є дуже важливим – Валентина Щепоткіна

25 вересня 2019, 08:30

Заступник голови Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду, секретар Другої судової палати ККС ВС Валентина Щепоткіна взяла участь у семінарі для суддів першої та апеляційної інстанцій Хмельницької області. Навчальний захід був присвячений висвітленню проблемних та актуальних питань правозастосування у кримінальному процесі.

Валентина Щепоткіна роз’яснила окремі процесуальні новели та в черговий раз наголосила на тому, що велику увагу потрібно приділяти питанню сталості та єдності судової практики. «Кожна людина має право хоча б теоретично бути впевненою в тому, що в аналогічних правовідносинах буде ухвалено схоже рішення. Тому однакове застосування норм матеріального чи процесуального права в аналогічних правовідносинах є дуже важливим», – зауважила секретар Другої судової палати ККС ВС.

Крім того, Валентина Щепоткіна звернула увагу суддів на підстави скасування і зміни в касаційному порядку судових рішень судів Хмельниччини у кримінальних провадженнях, а також навела окремі приклади таких випадків, аби в подальшому судді не допускали подібних порушень.

На думку суддів місцевих та апеляційних судів, роз’яснення спірних процесуальних моментів є ефективним засобом запобігання зміні чи скасуванню судових рішень вищими інстанціями. Учасники семінару переконані, що проведення таких заходів позитивно впливає на якість підготовки та підвищення рівня кваліфікації суддів.

За фото дякуємо прес-службі Хмельницького апеляційного суду.