flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя ВП ВС Дмитро Гудима взяв участь в обговоренні питань щодо здійснення правосуддя на Сході України

18 вересня 2019, 10:00

Суддя Великої Палати Верховного Суду Дмитро Гудима взяв участь у круглому столі з обговорення питань щодо здійснення правосуддя на Сході України. Захід відбувся у м. Сєвєродонецьку в рамках Проекту Ради Європи «Підтримка впровадженню судової реформи в Україні».

Участь у заході взяли представники Ради суддів України, національні експерти Проекту, судді Луганського апеляційного суду, Першого апеляційного адміністративного суду та місцевих судів Луганської області.

Під час виступу Дмитро Гудима охарактеризував концепцію «легітимних очікувань» у рішеннях Європейського суду з прав людини, а також практику цього суду з питань надання компенсацій державами – членами Ради Європи за невиконання позитивних обов’язків згідно з Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод та протоколами до неї. Крім того, суддя поінформував учасників обговорення про ухвалення Великою Палатою Верховного Суду 4 вересня 2019 року рішення у справі № 265/6582/16-ц (провадження № 14-17цс19) щодо компенсації за комерційне майно, зруйноване на території проведення антитерористичної операції.