flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ВС взяла участь у конференції голів верховних судів країн – членів Ради Європи

13 вересня 2019, 18:10

12 та 13 вересня Голова Верховного Суду Валентина Данішевська на запрошення Конституційної  ради, Державної ради і Касаційного Суду Франції взяла участь у конференції голів верховних судів 47 країн – членів Ради Європи.

Під час конференції проводилися семінари за темами «Право на ефективні засоби правового захисту в суді», «Відносини між національними судами і Європейським судом з прав людини», «Протиставлення свободи вираження поглядів захисту приватного і сімейного життя».

До складу делегації від України входили також Голова Конституційного Суду України Наталія Шаптала та суддя цього суду Сергій Головатий.

В рамках візиту, представники української делегації взяли участь у прийнятті в Єлісейському палаці на запрошення Президента Французької Республіки Емманюеля Макрона.

Конференція голів верховних судів країн-членів Ради Європи проводилася в Парижі у рамках головування Франції у Комітеті Міністрів Ради Європи, що розпочалося 17 травня 2019 року. Дотримання прав людини віднесено до числа першочергових завдань Комітету Міністрів.