flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Без незалежного суду не може бути ані демократичної, ані правової держави» - Голова ВС Валентина Данішевська на церемонії відкриття Вищого антикорупційного суду

05 вересня 2019, 18:49

Сьогодні відбулося урочисте відкриття Вищого антикорупційного суду за участі Президента України Володимира Зеленського, Голови Верховного Суду Валентини Данішевської, Голови Касаційного кримінального суду у складі ВС Станіслава Кравченка, Голови Вищого антикорупційного суду Олени Танасевич, представників антикорупційних правоохоронних органів та міжнародних організацій і посольств.

Президент України привітав присутніх з відкриттям ВАКС, зазначивши, що перед суддями стоїть великий виклик – повернення відчуття та віри, що в Україні є справедливість.

Володимир Зеленський зауважив, що бачить завдання ВАКС у тому, щоб особи, які вчинили корупційні злочини, були покарані, а держава, суспільство, інвестори були захищені.
Голова Вищого антикорупційного суду Олена Танасевич подякувала за допомогу міжнародним партнерам та усім тим, хто сприяв створенню ВАКС, не був байдужим до його потреб, а також запевнила, що очолюваний нею Суд повністю готовий до виконання покладених на нього обов’язків.

«Для України 2019 рік став роком змін, однак незмінним залишається запит суспільства на справедливість та боротьбу із корупцією. Сьогодні завершується п’ятирічний марафон створення антикорупційної системи в Україні. Рішення ВАКС мають поставити крапку в багатьох корупційних злочинах. Між тим, судді Вищого антикорупційного суду не самі на цьому шляху – Верховний Суд створив спеціалізовану палату, яка у касаційному порядку переглядатиме рішення ВАКС», − зазначила Валентина Данішевська.

Голова ВС нагадала, що спільним завдання суддів є довіра людей до суду і до держави в цілому. Не менш важливим питанням є суддівська незалежність, адже «без незалежного суду не може бути ані демократичної, ані правової держави».
Для предметного обговорення нагальних питань незалежності судової влади Голова Верховного Суду запросила Президента України Володимира Зеленського до Кловського палацу.

Наприкінці Валентина Данішевська побажала суддям Вищого антикорупційного суду плідної роботи.