flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Верховному Суді вивчали досвід судових комунікацій верховних судів США та Великої Британії

23 серпня 2019, 19:18

Сьогодні, 23 серпня, відбувся тренінг для суддів Верховного Суду та працівників управління комунікаційної діяльності щодо ефективних судових комунікацій.

Вітаючи учасників тренінгу, Голова Верховного Суду Валентина Данішевська наголосила на тому, що стратегічним завданням Верховного Суду є підвищення довіри громадян до судової влади в Україні. «Ми маємо пояснювати, що закон повинен працювати однаково для всіх і постійно думати про те, як спілкуватися з суспільством», - зауважила вона. Голова Суду відзначила, що Верховний Суд приділяє велику увагу питанням комунікацій і готовий змінювати формат і ракурс цієї діяльності для того, щоб бути цікавим і зрозумілим громадянам.

Експертами тренінгу були директорка по зв’язкам із громадськістю та ЗМІ судів Вашингтону (Федеральний округ Колумбія, США) Лія Гуровіц та директор з комунікацій та зв’язків із громадськістю у Голдсмітс, Лондонський університет, колишній керівник відділу комунікацій Верховного Суду Сполученого Королівства Бен Вілсон.

У ході навчання учасники обговорили з експертами важливість стратегічних комунікацій для підтримання високої репутації Верховного Суду в суспільстві, ознайомилися із успішним міжнародним досвідом налагодження конструктивних відносин між судами та ЗМІ, ефективного управління кризовими комунікаціями та активного використання судами соціальних мереж для більшого охоплення цільової аудиторії та отримали рекомендації щодо використання сучасних комунікаційних стратегій та інструментів для підвищення громадської довіри до судової влади.

Захід організовано за підтримки Програми USAID «Нове правосуддя».